Placeholder Image

Cursus Medical Taping  (Therapeutisch Tapen)

Op zoek naar een medical taping cursus, waarin de veel gebruikte tapetechnieken behandeld worden! De opleiding Therapeutisch Tapen is een mooie aanvulling op fysiotherapie, sportmassage en personal training. Met de tape technieken Therapeutisch Tapen zie je direct resultaat!

 

Accreditatie: 

  • NGS met 12 punten
  • KTNO: erkend door Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV), Vereniging te Bevordering van Alternatieve Geneeskunde (VBAG), Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST)

 

Beschrijving:

Toen we 20 jaar geleden deze medical taping cursus met EasyTape Therapeutic Tape in Nederland introduceerde, hadden we niet gedacht dat het zo’n vogelvlucht zou nemen.

Ook het myofasciaal denken is inmiddels een vast onderdeel geworden van het therapeutisch handelen. Bij EasyTaping zijn alle technieken gebaseerd op myofasciale integratie. In deze vernieuwde opleiding wordt nog dieper ingegaan op wetenschappelijke evidentie en de invloed van mechanische krachten op myofasciale structuren. Deze inzichten worden vertaald naar myofasciale testen (EasyTesting) en tapetechnieken (EasyTaping).

Ook nu geldt: doelstelling is niet het toniseren of detoniseren van spieren, maar myofasciale sturing en mechanische beïnvloeding van gewrichten met een nog beter behandelresultaat! Leer in 2 dagen de belangrijkste tapetechnieken. Direct toepasbaar!

Cursusinhoud
Dag 1

  • Theorie: Wetenschappelijke onderbouwing, basisprincipes EasyTaping Methode, nieuwe anatomie en myofasciale samenhang.
  • Praktijk: rug, nek, schouder, romp en bovenste extremiteiten.

Dag 2

  • Theorie: myofasciale plasticiteit, regeneratie en arthrokinematica.
  • Praktijk: bekken, heup, onderste extremiteiten en sportblessures.

Aantal contactdagen
2 dagen van 7 uur

Na registratie op onze FP Academy ontvang je een authorisatiemail. Heb je deze niet ontvangen, check dan even je spam of ongewenste post. Is je mail na 15 minuten nog niet binnen, neem dan contact met ons op via [email protected]