Placeholder Image

Longrevalidatie bij astma & COPD

Accreditatie
KRF NL 19 pnt, Keurmerk Fysiotherapie 17 pnt. Relevante opleiding voor leden Chronisch ZorgNet.

Inbegrepen in het cursusgeld

  • Direct na inschrijving onbeperkt toegang tot de online leeromgeving met de theorie, webinars van medisch specialisten, patiëntenvoorbeelden, cursusvideo’s en technieken;
  • Kies zelf wanneer je start met deze opleiding;
  • 2 praktijklessen;
  • Na afronding opleiding toegang tot de online leeromgeving. Zo blijf je op de hoogte van updates en de nieuwste inzichten.

Beschrijving

Een nieuwe benadering bij longaandoeningen: Longrevalidatie volgens de Fysio Physics Methode

Wat zijn de behandelmogelijkheden bij patiënten met longklachten? Met welke oefeningen versterk je de ademhalingsspieren, waardoor de longfunctie verbetert? Waarom ademhalingsoefeningen in combinatie met bewegingsoefeningen? We behandelen nieuwe inzichten en technieken.

Uit onderzoek is gebleken dat COPD patiënten inactiever zijn dan gezonde mensen. De inactiviteit zorgt juist voor een vermindering van de conditie en verlaging van de inspanningstolerantie! Een medisch beweegprogramma die gericht is op het verbeteren van de inspanningstolerantie is daarom onmisbaar bij het behandelen van deze patiënten. Naast het verbeteren/behouden van de fysieke belastbaarheid benadrukt de KNGF-richtlijn “chronische obstructieve longziekten” het belang van kennis op het gebied van pathofysiologie, (para)medische onderzoek, klinimetrie, analyse, training & oefentherapie, educatie & coaching en het opstellen van een behandelplan bij deze patiëntencategorie. De opleiding is er op gericht om patiënten met COPD te begeleiden volgens de KNGF-richtlijn COPD, hierbij zal evidence based practice (EBP) handelen ten grondslag liggen van de aangeleerde vaardigheden. Daarnaast zullen dezelfde onderwerpen voor de aandoening astma worden besproken. De nadruk zal liggen op het klinisch redeneren en het praktisch toepassen.

Tijdens contactdagen wordt gebruik gemaakt van een hartslagmeter. Cursist dient deze zelf mee te nemen.

Doelstellingen
Na deze opleiding ben je bekwaam in het revalideren en begeleiden van patiënten met astma & COPD en kun je deze patiënten zowel op individuele basis als in groepsverband trainen.

Aantal contacturen

15 uur

Zelfstudie-uren

4 - 8 uur

Didactische werkwijze

Online theorie, theorie- en praktijkdagen

Afsluiting

Na deelname ontvangt cursist een certificaat van deelname.

Na registratie op onze FP Academy ontvang je een autorisatiemail. Heb je deze niet ontvangen, check dan even je spam of ongewenste post. Is je mail na 15 minuten nog niet binnen, neem dan contact met ons op via [email protected]