Placeholder Image

Fysiotherapie & Diabetes

Accreditatie: KRF NL 19 pnt, Keurmerk Fysiotherapie 17 pnt.

Beschrijving
Diabetes mellitus type II is de meest voorkomende chronische aandoening in Nederland. Een grote boosdoener bij het ontstaan van deze aandoening is een “ongezonde’ leefstijl. Vanwege de toename van het aantal mensen met obesitas, wordt verwacht dat het aantal diabetici in de toekomst verder zal toenemen. Het is aangetoond dat het verbeteren van de leefstijl (meer bewegen en verbeteren van het voedingspatroon) positieve invloed heeft op diabetici. Tijdens deze opleiding zal de pathofysiologie, het medisch beleid, het fysiotherapeutisch handelen volgens de KNGF-standaard beweeginterventie Diabetes Mellitus II en de rol van jou als leefstijlcoach worden besproken. Na deze opleiding zal duidelijk zijn wat jij kunt betekenen voor deze veel voorkomende aandoening!

In 2 dagen klaar voor de toekomst!

Deze opleiding bestaat uit zelfstudie, lezingen van (medisch) specialisten en twee praktische contactdagen. U ontvangt een uitgebreide cursusmap met alle wetenschappelijk onderbouwde informatie en trainingsadviezen voor de beschreven doelgroep.

Doelstellingen
Na deze opleiding is de deelnemer bekwaam in het revalideren en begeleiden van patiënten met diabetes en kan de deelnemer patiënten met diabetes trainen en coachen.

Cursusinhoud

  • Module 1. Medische diabetelogie door dr. Roel Hoogma, internist, diabetologist, endocrinologist
  • Module 2. Medisch Fitness & Diabetes door dr. Robert Rozenberg, sportarts
  • Module 3. Fitness, Coaching & Lifestyle door Karl Noten, sportfysiotherapeut, grondlegger Diabetes & Fit

Tijdens de contactdagen wordt gebruik gemaakt van een hartslagmeter. Cursist dient deze zelf mee te nemen.

Aantal contacturen
15

Aantal zelfstudie-uren
4-8 uur

Didactische werkwijze
Online studie, praktijklessen

Afsluiting
Na deelname ontvangt cursist een certificaat van deelname.

Erkenning Chronisch ZorgNet
Deze opleiding wordt erkend door ChronischZorg Net als zijnde wel relevant.

Na registratie op onze FP Academy ontvang je een authorisatiemail. Heb je deze niet ontvangen, check dan even je spam of ongewenste post. Is je mail na 15 minuten nog niet binnen, neem dan contact met ons op via [email protected]